TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

Tramp: BG i PR dogovorili normalizaciju ekonomskih odnosa

President Donald Trump speaks before participating in a signing ceremony with Serbian President Aleksandar Vucic and Kosovar Prime Minister Avdullah Hoti in the Oval Office of the White House, Friday, Sept. 4, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Tramp: Čestitam Vučiću, hrabar i istorijski potez

VAŠINGTON, 4. septembra (Tanjug) – Američki predsednik Donald Tramp čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što je najavio da će ambasada Srbije u Izraelu biti premeštena u Jerusalim do jula naredne godine.

“To je hrabar i istorijski potez!”, naveo je Tramp na Tviteru.

Bela kuća:Istorijska prekretnica između Beograda i Prištine

Tramp: Istorijski sporazum

VAŠINGTON, 4. septembra (Tanjug) – Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je današnje potpisivanje ekonomskih sporazuma između Beograda i Prištine u Vašingtonu istorijskim i najavio posetu Srbiji i tzv. Kosovu.

Tramp je, pred ceremoniju potpisivanja sporazuma, rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti veoma hrabri lideri koji su u Vašington došli da finalizuju dogovor o tome kako da učine Balkan neverovatnim regionom.

Oni su ovim sporazumom učinili svet bezbednijim, naglasio je on.

„Ponosni smo na ova dva hrabra lidera i sporazum. Radujem se daljoj saradnji i mogu reći da ću u bliskoj budućnosti posetiti Srbiju i Kosovo“, najavio je Tramp.

On je preneo da su se Srbija i Kosovo obavezale na normalizaciju ekonomskih odnosa.

Ukazao je da se radi dugo na rešavanju ovog konflikta, više decenija, a da je njegova administracija predložila novi način pristupa u cilju da se problemi prebrode.

„Veliki prodor je postignut, za koji niko nije mislio da će se dogoditi“, konstatovao je Tramp.

Ukazao je da u SAD živi mnogo ljudi iz Srbije i sa tzv. Kosova, koji vole svoju zemlju i da je i zbog njih dobro da je postignut sporazum.

Preneo je da su Izrael i Kosovo dogovorili uspostavljanje diplomatskih odnosa, a da je Srbija obećala otvaranja kancelarije Privredne komore ovog meseca u Jerusalimu, kao i izmeštanje ambasade u taj grad u julu.

Godrfi o sporazumu: Istorijski trenutak, čestitam

BEOGRAD, 4. septembra (Tanjug) – Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću potpisivanje sporazuma sa Prištinom, ali i za odgovorno državničko držanje, podršku i približavanje Srbije evropskoj budućnosti.

Godfri je svoju video izjavu objavio na Tviter nalogu uz poruku:

“Zaista istorijski trenutak, čestitam!”.

Tramp: BG i PR dogovorili normalizaciju ekonomsKih odnosa

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas u Beloj kući da su SE “Srbija i Kosovo saglasili da normalizuju ekonomske odnose” i pozdravio, kako Je naveo “ogoman pomak”, postignut više od decenije nakon što je južna srpska pokrajina porglasila nezavisnost.

Tramp je govoreći u Ovalnoj sobi pred sastanak sa najvišim zvaničnicima Beograda i Prištine rekao da se Srbija saglasila da premesti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, a da su se “Kosovo i Izrel dogovorili da normalizuju odnose i uspostave diplomatske veze”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com