TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

BRNABIĆ U NIŠU: POČELA IZGRADNJA NOVE ZGRADE NAUČNO-TEHNOLOŠKOG PARKA

Polaganjem kamena temeljca, počela je izgradnja novog objekta Naučno-tehnološkog parka u Nišu.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je izjavila da je to izuzetno značajan projekat za celu Srbiju, ne samo za Niš.

“Sanjamo velike snove. Ovaj projekat je važan za program “Skok u budućnost”. Objekat će biti završen do oktobra 2025. godine. Srbija je potpuno novi inovacioni centar Evrope. Cilj je da do 2027. godine ta industrija zapošljava 140.000 ljudi “, rekla je premijerka.

Država će u drugoj fazi uložiti 25 miliona evra.

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i restorana Studentskog centra, koji će podrazumevati blizu 9.500 metara kvadratnih namenjenih kancelarijskom prostoru i između 900 i 1.000 kvadrata predviđenih za laboratorijski prostor.

Premijerka najavila završetak izgradnje studentskog doma

Nastavljamo da radimo. Izuzetno je važno da završimo stvari iz osamdesetih godina koje su počele a nikada se nisu završile, kao što je to studentski dom, rekla je premijerka.

“Ne možemo da ostavimo te zgrade u sivoj zoni kao spomenike neažurnosti, nadam se da ćemo naći snage da to uradimo, i to u kratkom roku”, kaže Ana Brnabić.

Brnabić: Izmeštanje pruge počinje ove godine

“Sada kada smo krenuli Niš-Dimitrovgrad, Niš-Brestovac se već radi. Krajnje je vreme i da krenemo sa izmeštanjem pruge, očekujem da ove godine to počnemo da radimo”, najavila je premijerka.

Rekonstrukcija niškog PMF-a 

“Ovde je PMF jak fakultet i radimo na njegovom poboljšanju”, dodala je Brnabić.

Direktor NTP Niš Milan Ranđelović je ranije ocenio da će, zajedno sa postojećim kompleksom, za dve godine NTP imati više od 30.000 kvadratnih metara namenjenih firmama, laboratorijskim kapacitetima, inovatorima koji u Nišu razvijaju nove proizvode, usluge.

U niškom NTP posluje više od 40 firmi i radi 1000 uglavnom mladih visokoobrazovanih ljudi, a Ranđelović je rekao da će se izgradnjom novog objekata stvoriti uslovi za dodatnih 700 do 1.000 ljudi.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com