TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

BUDŽET PALILULE U 2023. MANJI ZA 10 MILIONA OD OVOGODIŠNJEG (VIDEO)

Opština Palilula u budžetu za 2023. predviđa ukupno 165,4 miliona dinara, što je manje za 10 miliona nego ove godine zbog nemogućnosti da se na vreme predvide evropski projekti, rekao je predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković. U budžetu za narednu godinu sagledani su svi predlozi građana i udruženja, a prioritet ostaje komunalno uređenje ulica – kaže Vučković.

Odbornici Skupštine Opštone Palilula usvojili su odluku o budžetu za 2023. godinu, koji je manji za oko 10 miliona u odnosu na ovogodišnji.

Bratislav Vučković, predsednik GO PalilulaProjekcija budžeta za narednu 2023. godinu je 165 miliona. Prošlogodišnji budžet je 175 miliona. Ove godine nismo imali tu mogućnost da angažujemo neki međunarodni projekat zbog formiranja Vlada, još su ti fondovi Evropske unije zatvoreni. Tako da ćemo u narednoj godini aplicirati ka fondovima Evropske unije, već imamo projektne ideje“, kaže predsednik GO Palila Bratislav Vučković.

Kako je Grad Niš pozvao gradske opštine da u svojim budžetima daju prioritete predlozima građana, to je Opština Palilula i javnim pozivima i raspravama učinila. Prema rečima Vučkovića, pozivu se odazvao mali broj udruženja i građana.

Predlozi građana se uglavnom odnose na komunalno uređenje ulica i svi njihovi predlozi biti će biti prosleđeni Direkciji za izgradnju Grada Niša”, objašnjava Vučković.

Inače, za komunalne delatnosti Palilula planira 6,5 miliona dinara, za sport i omladinu 6,2 miliona, a za zaštitu životne sredine i socijalu po četiri. Za razvoj kulture informisanja previđena su 3,2 miliona, a za predškolsko i osnovno obrazovanje dva miliona.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com