TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ČETVRT VEKA OD POČETKA NATO AGRESIJE: SEĆANJA KOJA NE BLEDE

Zvuk sirena, aviona i bombi koje su pre tačno 25 godina prekinuli su večernju tišninu i miran život građana Srbije nikad neće biti zaboravljeni. Porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih svaki dan od tada iznova je težak i bolan, a sećanja ne blede. Ne blede ni kod onih koji su bili na prvoj liniji odbrane otadžbine.

Treba napomenuti da je ovo dan sećanja na herojske dane, možemo reći, drugog kosovskog boja, kaže Ivan Milošev iz Udruženja Herojske 37. motorizovane brigade

Poginulima tokom 78 dana bombardovanja odata je pošta u Nišu.

Ovaj dan ne treba zaboraviti, mlađim generacija treba objasniti u kakvoj se situaciji tad nalazila naša zemlja, u kakvoj smo situaciji danas, i koliko su mir, stabilnost i nezavisnost zemlje važni za našu budućnost, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ovo je samo simbolični način obeležavanja jer svakog dana mislimo na te žrtve, svakog dana se sećamo toga, kaže predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić.

Na Niš je palo više od 320 projektila velike razorne moći. Zasut je sa 36 kontejnera kasernih bombi koje su međunardnim pravom zabranjeno oružje. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com