TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

DA LI ĆE ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA BITI DOSTUPNA JAVNOSTI? (VIDEO)

Šta će biti sa arheološkim nalazištima koja su pronađena u Nišu na području Panteleja? Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da se zalaže za to da nalazišta budu dostupna javnosti. Za Zonu plus pričala je o tome šta se radi u trenutku kada se iskopina pronađe i koja je sudbina nalazišta kod bivšeg Niteksa.

“Čekamo pre svega instrukcije Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, da vidimo šta ćemo dalje. Definitivno, ja sam za to da bude dostupno javnosti. Zato smo i ušli u pregovore sa Benetonom da vidimo kako ćemo da rešimo one silne grobnice koje nisu dostupne javnosti, možda da otvorimo neku kapiju sa strane.  Oni su imali obavezu, po zakonu, da održavaju to nalazište, da ulažu u njega, to nije bio slučaj. Sada kada se država jasno i glasno izjasni šta ćemo, da se to ponudi javnosti – zašto ne bismo imali organizovane turističke ture, pa da ponudimo i to” – rekla je za Zonu plus Dragana Sotirovski.

Čitav taj potez Panteleja je zapravo veliko nalazište.

“Ne možete da zabranite izgradnju, ali taj neko ko gradi mora da bude potpuno svestan šta se radi u trenutku kada se nalazište pronađe”, izjavila je gradonačelnica.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com