TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

DAN FAKULTETA SPORTA – 51 GODINA RADA

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je Svečanom akademijom obeležio 51 godinu rada i postojanja.

“Naša institucija baštini dugu tradiciju Više pedagoške škole, Fakulteta fizičke kulture, a danas, kao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja nastavlja da stvara pozitivan ambijent mladim ljudima, da se akademski obrazuju i pripreme za budućnost, onoliko uspešnu, koliko sami budu ulagali u sebe i svoje znanje,” rekao je dekan fakulteta, prof. dr Milovan Bratić.

Prema aktuelnom akademskom rangiranju svetskih univerziteta, u velikoj i ozbiljnoj konkurenciji, naš Fakultet se na Šangajskoj listi za 2021. godinu našao između 150. i 200. mesta najboljih fakulteta sporta na svetu.

“Valja napomenuti i to da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša 2016. godine bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi”, istakao je Bratić.

Rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić rekao je da Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu “nije samo niški, već srpski fakuletet u Nišu” i da sa pravom zaslužuje epitet jednog od najboljih u regionu..

Na kraju akademije, studentima sa najboljim ocenama dodeljena su priznanja, prigodni pokloni i novčana nagrada.

Svečanu atomsferu uveličao je gudački trio, izvodeći popularne evrgrin kompozicije.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com