TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura VESTI

DECA I PESNICI SE PONOVO DRUŽE

Počeo je 15. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Deca se druže sa poznatim pesnicima. Završna manifestacija biće održana u petak 22.marta u 12 sati, u Centru za stručno usavršavanje, kada će svečano biti uručene i nagrade najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu, kao i povelja NAISA Vlasti Ceniću.

Tradicija duga čak 15 godina – još jedan Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Svečano otvaranje u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Nišu. I ove godine deca se druže sa poznatim pesnicima i nagrađuju se najkreativniji mališani za najbolja pisana i slikana dela.

Ja sam baš konkurisala na ovom konkursu, dobila sam prvo mesto. Obožavam ovakve festivale, jer sama nagrada kao papir meni nije značajna, nego su mi ovi festivali značajni kao druženje sa piscima i sa drugom decom koja pišu i uživaju u stvaranju, kaže učenica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici Inga Laćarac. 

 

 

Vlasta Cenić dobitnik je povelje „Naisa“. On je bio zadužen za izbor ovogodišnje teme konkursa “Imam druga s juga“.

Ove godine uz to zadovoljstvo da se družim sa decom stvaraocima i sa piscima stvaraocima, imam i tu neku lepu priču, dobitnik sam te nagrade “Naisa” koja je u krugovima pisaca za decu cenjena i prestižna, pogotovo što su je do sada dobili vrlo važni pisci, od Ršuma, Erića..Ponosan sam što sam stao u red takvih, kaže Vlasta Cenić. 

 

Osnivač i umetnička direktorka ovog festivala književnica Violeta Jović.

Ponosni smo na ono što smo za 15 godina uradili. Knjiga koju svake godine objavljujemo ove godine je drugačija. Sadrži izvode iz dela svih dosadašnjih gostiju festivala. Četrdeset dvoje pisaca je ovde iz lektira i čitanke, kaže Violeta Jović. 

 

 

Prva nagrada za najbolji likovni i literarni rad iznosi 12.000 dinara, za drugu se dobija 9.000, dok treće mesto donosi 6.000. Svi radovi se objavljuju.

Svi roditelji koje smo pozvali, kao i deca, mentori, nastavnici, profesori su izuzetno zadovoljni što Gradska opština Medijana nastavlja sa organizacijom ovog festivala. Deca su sada više vezana za kompjutere, telefone, ovo je prilika da ih vratimo na jedan lep put. Ima još uvek dece koja izuzetno lepo pišu, koja cene reč. Najvažnije je da čitaju, Ako želite da budete dobar govornik, dobar student, da radite posao novinara, prvenstveno je važno da se nauči taj fokabular čitanja reči, kaže Dušanka Kitanović iz Gradske opštine Medijana. 

Po završetku manifestacije dodeljuju se nagrade najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu, kao i povelja NAISA.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com