TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

DENIS MURIĆ GLUMAC ŠESTE VEČERI FILMSKIH SUSRETA (VIDEO)

Glumac šeste festivalske večeri Filmskih susreta je Denis Murić, koga je niška publika sinoć gledala u filmu “Indigo kristal”, režisera Luke Mihailovića.

Priča je smeštena u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, gonjen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva.

To su dve generacije, predratna i posleratna generacija. Mislim da sve gde se ljudi pronađu dolazi iz nekog iskrenog i istinitog mesta. Ovde su već sve priče ispričane, samo što su uzete iz više izvora. Prototip izlaska iz zatvora je bio moj povratak u Šabac, taj osećaj stranca u svojoj staroj sredini, da ste se vi promenili, da se okruženje promenilo, a zapravo se ništa nije promenilo, kaže režiser filma Luka Mihailović.

U filmu igraju i Miodrag Radonjić, Nina Janković, Pavle Mensur, Miloš Petrović Trojpec, Mateja Popović, Relja Despotović, Đorđe Bibić, Gorica Popović.

INES PETROVIĆ GLUMICA FESTIVALA

Za glumicu festivala izabrana je sedmogodišnja Ines Petrović, koja je igrala u filmu “Momak i devojke”, takođe prikazanom na festivalu.

Večeras je svečano zatvaranje na Letnoj pozornici u Tvrđavi, kada će biti dodeljene nagrade glumcima i prikazana dva gostujuća filma – “Narodni glumac” o Živojinu Žiki Milenkoviću i “Prihvati ili odbij” Božidara Pešića.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com