TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

SVETSKA PREMIJERA “ŠTO SE BORE MISLI MOJE” (VIDEO)

Što se bore misli moje” – film o atentatu na Kneza Mihaila Obrenovića, imao je sinoć svetsku premijeru na Filmskim susretima. Niškoj publici poklonio se deo glumačke ekipe.“Hteli smo ovde da dođemo zato što mislimo da je niška publika najbolja u Srbiji”, kazao je režiser Milorad Milinković.

Hteli smo ovde da dođemo zato što mislimo da je niška publika najbolja publika u Srbiji. Zaista to mislim. Namerno smo hteli da stignemo na festival i da počnemo u dobroj atmosferi, kaže Milinković.

Film “Što se bore misli moje” govori o poslednjih sedam dana u životu Mihaila Obrenovića uoči atentata 1868. godine i događajima koji su nakon toga usledili.

Veliki je izazov. Mi smo se dosta ozbiljno pripremali za to i u tom istorijskom smislu smo vrlo pazili. Morate pred sebe da postavljate izazove, dodaje režiser.

Prijem publike je i ono o čemu se priča i kada se slegnu utisci.

Moram da priznam da je više nego istinito ono što sam do sad slušao – a to je prijem publike. Jako sam srećan što sam imao prilike da prikažem naš zajednički film, kaže izvršni producent Miroslav Mogorović.

Istorijski period koji je obuhvaćen u ovom filmu biće prikazan i kroz seriju.

Film bi mogao da se okarakteriše kao politički triler, ali prikazuje i odnos između kneza Mihaila i njegove, znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović, koju igra Jana Ivanović.

Zaista sam imala divnu podršku reditelja , meni je ovo prva uloga na filmu. Katarinin lik je vrlo kompleksan lik, kaže glumica Jana Ivanović.

Uloga koju je igrao Nenad Okanović bila je, zapravo, namenjena Marku Živiću, koji je preminuo pre dve godine. Honorar koji je dobio uplatio je izgradnju scene u Kruševcu, koja će nositi ime upravo po Marku Živiću.

Meni je posebno draga uloga, posvećujem je Marku. Žao mi je što on nije mogao da je odigra. To je najmanje što sam mogao da uradim, kaže glumac Nenad Okanović.

Film ulazi u bioskopsku distribuciju od 20. septembra, kada je beogradska premijera, nakon čega će opet biti prikazan u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com