TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DEVETNAEST MILIONA OD KOŠARKAŠKOG KUPA ZA RAZVOJ NIŠKOG SPORTA

Od organizacije dva koršakaška kupa “Radivoj Korać” i “Milan Ciga Vasojević” Grad Niš je prihodovao nešto više od 25 miliona dinara. Prema najavama gradonačenice, najveći deo tog novca,19 miliona dinara, biće upotrebljen za rekonstrukciju sprotskih terena, dok će ostatak biti podeljen košarkaškim klubovima, Sportskom savezu, Sportskom centru Čair, a biće novca i za kupovinu sportske opreme i lopti za škole.

Ukupan prihod samo od organizacije ovogodišnjeg Kupa “Radivoj Korać” je 23, 7 miliona dinara. Devet miliona će biti raspoređeno Sportskom savezu Niša, košarkaškim klubovima i Sportskom centru “Čair”.

Naša odluka je da Sportski savez Niša od Kupa “Radivoj Korać” dobije četiri miliona dinara, da košarkaški klubovi dobiju po 300.000 dinara, ŽŽK “Student” kao ženski koji se bori u prvoj ligi dobije 500.000 dinara, a Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije 700 miliona dinara, dok će SC “Čair” kao domaćin kupa dobiti dva miliona dinara.” kaže Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša

Sotirovski najavljuje da će deset miliona biti iskorišćeno za obnovu sportske infrastrukture u Nišu, između ostalog za rehabilitaciju sportskih terena kojih u gradu ima ukupno 35.

Ovih dana ćemo početi uređenje Rovčeta odnosno postavljati stubove za rasvetu, a vidiećemo i šta je potrebno Sprotskom centru Čair”, objašnjava Sotirovski. 

Deo novca biće iskorišćen za kupovinu sportske opreme i lopti za škole, kao i da će u ovoj godini biti para za rekonstrukciju čairskih bazena. Osim finansijskih prihoda iz Košarkaškog saveza Srbije kažu da je još veća dobit u tome što su Nišlije, a naroočito mladi mogli da dožive atmosferu velike sportske manifestacije.

Ta deca koja su bila ispred hale ili ispred hotela da čekaju da vide košarkaše pamtiće ceo život. Tako pamtim i ja kup iz 1975. godine.” ističe poptredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović. 

Projović je istakao da je ove godine udvostručen prihod od marketinga i da je napravljena dobra organizacija prodaje karata i povećanja kapaciteta hale, čime je prihod od prodaje karata uvećan.

Najskuplja mesta oko terena kupili su uglavnom niške firma i preduzeća. Dodaje i da je ova manifestacija samoodrživa i da nikad nije bilo više ljudi i organizaciji turnira.

Inače, Grad Niš je poslednje dve godine imao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije da organizuju Kup “Radivoj Korać”, a sledeće godine prijave će bit otvorene i za druge gradove.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com