TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti IZBORI 2024 Politika VESTI

Dobrovoljno davanje krvi u prostorijama SNS-a u Nišu

Opštinski odbor Medijana Srpske napredne stranke u Nišu, povodom Svetskog dana Crvenog krsta, organizovao je u svojim prostorijama akciju dobrovoljnog davanja krvi.Akcija je organizovana u saradnji sa Unijom mladih i Zavodom za transfuziju krvi Niš.

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi Unija mladih i Opštinski odbor Medijana Srpske napredne stranke u Nišu obeležili su Dan Crvenog krsta.

Negde deseti put kako ovde dajem krvi. Danas na Svetski dan Crevnog krsta, kao mladi gledamo da pomognemo starijima, da budemo tu za njih, jer naša krv i ovih pet minuta nekome vredi ceo život, kaže Vuk Mladenović. 

 

Humanitarna organizacija Crveni krst svakodevno dolazi do dva miliona građana, kroz različite programe, bilo da se radi o akcijama doborovoljnog davanja krvi, pružanju prve pomoći, narodnoj kuhinji.

 

Krv je, kao što znate, nacionalno blago i nacionalni resurs. Bez krvi ne može da radi niti jedan zdravstveni sistem u svetu. Dosta naših aktivista, građana, komšija odazvalo se današnjoj akciji. Dati krv je zaista privilegija, jer to znači da, pored toga što ste zdravi, vi imate i najlepše srce, kaže doc. dr Milan Lazarević. 

Važno je spasiti život, a možemo ga spasiti ukoliko damo krv. Prilično mi je drago da se veliki broj mladih osoba prijavio danas da ovde dođe i da krv i da u narednom periodu pokažemo da nije samo politika ono čime se bavimo, već i jedan humanitarni radi i da možemo kao Srpska napredna stranka, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, da uradimo ovakve humane stvari za naše sugrađane i sve građane Republike Srbije, kaže prvi na listi “Aleksandar Vučić – Niš sutra” Dragoslav Pavlović. 

Akcija doborovoljnog davanja krvi organizovana je u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju krvi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com