TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

Opština Crveni Krst proslavila Markovdan

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Markovdan – praznik posvećen Svetom apostolu Marku. Napisao je Jevanđelje, a poznat je i kao saputnik i prvi pomoćnik apostola Petra. Ovo je i krsna slava niške Gradske opštine Crveni Krst.

Gradska opština Crveni Krst proslavila je svoju krsnu slavu – Markovdan.

Okupili smo se sa našim radnicima Gradske opštine Crveni Krst, sa našim sugrađanima, prijateljima GO Crveni Krst, da proslavimo našeg zaštitnika – Svetog apostola Marka. Ostvarili smo našu misiju – Gradska opština Crveni Krst bila je servis građana, kaže predsednik te opštine prof. dr Miroslav Milutinović. 

Sabrali smo se da naše praznične dane, kada proslavimo Vakrsenje Hristovo, proslavimo i njegovog apostola, učenika i jevanđeliste Marka, zaštitnika vaše opštine, da u toj vaskrsnoj radosti uznesemo molitvu kako za zaposlene u ovoj opštini, tako i za žitelje ove opštine, sa željom da vam Vaskrs i Hristos svojom izoblinom božanskom blagodaću daruju vam svako istinsko dobro, zdravlja, uspeha, napretka, u svakom mislu i da ga još mnogo godina proslavljamo kao svoga zaštitnika, kaže episkop niški Arsenije.  

Sveti Marko je bio Jevrejin, iz plemena Levijeva. Uvršten u 70 svetih apostola Hristovih, najpre je pratio Svetog Petra koji ga je i postavio za episkopa.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com