TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DR MILIĆ: PREKRŠENA PROCEDURA U VEZI MOG IZBORA ZA REDOVNOG PROFESORA!

Prof. dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju i profesor na Medicinskom fakultetu tvrdi da se desio skandal na sednici Naučno-stručnog veća medicinskih nauka Univerziteta u Nišu u vezi sa njegovim izborom za redovnog profesora.

Milić je na Fejsbuk i Insagram nalozima podelio tekst u kojem navodi:

“Naime, tog dana pomenuto veće obara predloženu Komisiju za pisanje referata za moj izbor koja je predložena u skladu sa Zakonom od strane Veća katedre UNO Hirurgija posle žustre diskusije u kojoj šef katedre predlaže oktroisanu Komisiju sačinjenu samo od nastavnika iz Beograda!?! Za njegov predlog glasao je samo on (1 glas) a za predlog prof dr Milana Jovanovića da Komisiju čini jedan nastavnik iz Beograda i 2 sa naše katedre, kako predvidja Zakon, podržalo je 18 nastavnika dok je 5 bilo uzdržano”

Dalje navodi da je taj predlog upućen na Izborno veće koje je čak organizovano on-line kako bi glasanje bilo „tajno“.

“Dan pre glasanja pomenuti šef katedre šalje lične SMS poruke članovima veća da se ne glasa za predloženu Komisiju. I pored neprimerenog i neetičkog ponašanja šefa katedre Izborno veće izglasava predloženu Komisiju sa 61 glas za i 7 protiv! Na naučno-stručnom veću Univerziteta koje je trebalo da potvrdi već izglasanu Komisiju na zahtev dekana medicinskog fakulteta i sefa katedre Hirurgija predlog Komisije se ne usvaja i donosi se protivzakonita odluka da se ceo proces vrati na početak Katedri Hirurgija pri čemu se brutalno i bezobzirno krši Pravilnik u članu 14 koji jasno definiše postupak izbora u nastavničko zvanje”, naveo je dr Milić.

Povodom njegovih navoda i tvrdnji da je prekršena procedura izbora u nastavničko zvanje redakcija Zone plus  uputila je pitanja dekanu Medicinskog fakulteta u Nišu prof. dr Dobrili Stanković.

Odgovor čekamo.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com