TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika

SRBIJA SUTRA BIRA PREDSEDNIKA, POSLANIKE I LOKALNE VLASTI

Građani Srbije sutra izlaze na birališta, da izaberu predsednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava, uključujući i glavni grad.

Na ukupno 8.255 biračkih mesta, pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima ima 6.501.689 građana Srbije, koji će se opredeljivati između 19 izbornih lista i osam kandidata za predsednika.

Uz birališta u Srbiji, u inostranstvu će biti otvoreno 77 biračkih mesta, u 34 države, na kojima će moći da se izjasni 39.777 državljana Srbije koji su se prijavili za glasanje.

Od uvođenja višestranačja, građani Srbije sutra izlaze 13. put da biraju svoje predstavnike u najvišem zakonodavnom telu, a od osamostaljenja Srbije, 2006. godine, ovo su četvrti predsednički izbori.

Biračka mesta otvaraju se u 7 sati, a zatvaraju u 20 sati, do kada traje izborna tišina, koja je počela u noći između četvrtka i petka, a tokom koje je je zabranjena izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com