DRAGAN ŽIKA STOJANOVIĆ NA ČELU PRVOG UDRUŽENJA NOVINARA POLJOPRIVREDE (VIDEO)

DRAGAN ŽIKA STOJANOVIĆ NA ČELU PRVOG UDRUŽENJA NOVINARA POLJOPRIVREDE (VIDEO)

Novinar i urednik televizije Zona Plus Dragan Žika Stojanović izabran je za predsednika prvog Udruženja novinara poljoprivrede.

Dragana Stojanovića, širom Srbije poznatog kao Žika Promaja, publika na malim ekranima prati već tridesetak godina. Pored njegovih prepoznatljivih neobičnih priča o običnim ljudima, ono što karakteriše Žikin profesionalni rad jesu i teme iz poljoprivrede. Zbog toga su ga kolege i izabrale za predsednika prvog Udruženja novinara poljoprivrede.

Tokom tri decenije duge karijere, Žika se gotovo svakodnevno bavio poljoprivrednim temama. Poslednjih 15 godina poljoprivreda je jedna od redovnih rubrika Jutarnjeg programa koji uređuje i vodi. Kao predsednik Udruženja želi da podigne svest o značaju poljoprivrede za razvoj i budućnost Srbije, ali i značaju informisanja o svim novinama rekao je Dragan Žika Stojanović.

”Cilj osnivanja udruženja jeste pravovremeno brzo i malo drugačija izveštavanje o dešavanjima u poljoprivredi. Poljoprivreda je budućnost Srbije i jedna od najbitnijih privrednih grana, a da li su poljoprivredni proizvođači pravovremeno informisani o svim novinama u poljoprivredi? Iskreno se nadam da će mladi novinari biti u mogućnosti da poljoprivredu upoznaju van granica naše zemlje i da tu praksu donesu ovde. Mislim da je pred nama novinarima lep i odgovoran zadatak da širimo lepu priču o poljoprivredi, i da kažemo da je Srbija zemlja poljoprivrede i da poljoprivreda u Srbiji može biti broj jedan u budućnosti”  – kaže Dragan Žika Stojanović.

Inicijativu za osnivanje Udruženja novinara poljoprivrede pokrenula je redakcija Agro Juga, na čelu sa Jovanom Jovanovićem.