TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

DUNJA ĐORĐEVIĆ ALPSKA ZVEZDA NIŠA (VIDEO)

Jedanestogodišnja Dunja Đorđević je ponos Niša. U poslednjih pet godina osvojila je četiri duple titule u alpskom skijanju. Višestruku šampionku sa čak 50 medalja oko vrata ugostila je Opština Medijana koja kroz program pronatalne politike nagrađuje talentovanu decu kako bi nastavila da nižu uspehe.

Dunja Đorđević je prvi put na skije stala kad je imala samo dve godine i tri meseca. Sada sa 11 godina već je višestruka šampionka Alpskog kupa Srbije i Državnog prvenstva Srbije u veleslalomu. Može da se pohvali mnogobrojnim medaljama sa raznih takmičenja. Najviše je bodri stariji brat Nikola koji je podržava i u atletici i obojci, još dva sporta koja trenira.

“Tata me je prvi put odveo na skijanje, ali i mama i brat me podržavaju. Brat isto skija i skija sa mnom, ja sam jurila njega i postizala sam uspehe. Odbojku sam počela da treniram pre dve godine u OK „Desetka“, a atletikom se bavim tri godine. A u AK „Železničar“ treniram već godinu i po dana”, kaže Dunja. 

I Dunja je kao i njen brat, odličan učenik OŠ “Učitelj Tasa”. Kako kaže uspeva da uskladi školske obaveze sa sportskim, ali i da se druži sa svojim vršnjacima. Intersuje je i muzika.

Sviram i gitaru, poghađam Muzičku školu u Nišu I to je jedino što moj brat ne radi”, dodaje Dunja. 

Roditelju su ponosni na svoju decu. Bili su zatečeni njenim talentom ali ga uspešno razvijaju iako to podrazumeva dosta odricanja jer je sve skupo.

Želeli smo što pre da deca počnu da skijaju da bismo mogli zajedno da uživamo. Benefiti planine su ogromni. Samo to što se sin i ćerka ne razbole godinama je ogromna stvar, a da ne govorim što su bez telefona sedam, osam sati dnevno dok su na skijama“, kaže Dunjina majka Milena Đorđević. 

“Podržavamo svoju decu, ali je najvažnije da usvoje dobre navike, kako bi postali jaki i odlučni ljudi.” objašnjava Dunjin otac Nenad Đorđević 

U GO Medijana ističu da pomažu talentovanu decu kako bi nastavila da nižu uspehe.

GO Medijana je uvek tu kad su naši mladi talenti u pitanju – 30.000 dinara se daje svakom multitalentovanom detetu”, ističe Nebojša Kocić predsednik GO Medijana.

Dunja se sada priprema za nove sportske izazove koji će je, verujemo, plasirati među svetske profesionalne skijašice.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com