TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

MEŠTANI GABROVCA ZAUSTAVILI MAŠINE (VIDEO)

Meštani Gabrovca blokirali su mašine i sprečili nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže. Problem su, kažu, ulice koje nakon radova nisu asfaltirane. Tvrde da će, kada mašine prokopaju i glavnu ulicu, ostati gotovo zarobljeni jer alternativni pravci nisu u dobrom stanju. Asfalt će ipak morati da se sačeka završetak radova, ali nadležni su najavili urgentno saniranje Prvomajske i dodatno uređenje alternativnih puteva.

U međuvremenu, sitna rizla je stigla i već je počelo saniranje Prvomajske ulice.

Meštani Gabrovca nisu dozvolili nastavak radova za postavljanje kanalizacione mreže kroz to selo. Mreža je već prošla kroz delove Gabrovca i kažu da su dobili čvrsto obećanje da će se završiti asfaltiranje ulica koje su zbog toga bile raskopane.

“Ono što su uradili da dovedu u pređašnje stanje, neka nastave i neka se reši taj alternativni put”, rekao je meštanin Branislav Maslaković.

Brankica Vujinović je dodala:

“Ali ti putevi su neprohodni, ljudi upropašćavaju automobile!”

Predsednik GO Palilula Bratislav Vučković bio je u Gabrovcu i razgovarao sa meštanima koji su protestovali.

“Na žalost, to je postao problem ponašanja određenih ljudi. Ja se apsolutno slažem da ima problem u Gabrovcu, ali ne možete rešiti odjednom sve. Vekovni problem Gabrovca je nedostatak kanalizacije. Pokušali smo da ga rešimo i rešićemo ga”, rekao je Vučković.

Napravljena su dva alternativna puta. Meštani kažu da baš nisu uslovni za svakodnevnu vožnju, da kola šlajfuju.

Vučković napominje da su tu mašine svakodnevno na terenu, ali da neki građani neodgovorno te puteve koriste za transport ogrevnog drveta.

“Napravili smo dva putna pravca kako bi se ovaj put oslobodio, kako bi građani mogli da komuniciraju i kako bi se stvorili uslovi da posle prolaska kanalizacije kompletan Gabrovački put bude asfaltiran sve do berbatova i Vukmanova”, izjavio je predsednik Palilule.

Nakon jutrošnje blokade radova, nadležni su najavili saniranje Prvomajske ulicekoja je u najlošijem stanju. Kažu da ulica ne može da se asfaltira dok se radovi ne završe, ali bi rizla trebalo makar privremeno da reši problem Takođe, nadležni najavljuju da će se alternativni putni pravci posuti vodom i preći valjcima.

Dogovor postignut?

U međuvremenu, u našu redakciju stižu nove informacije: Sitna rizla je stigla do Prvomajske ulice, ali su građani prvo sprečili da se postavi, a tek nakon dogovora sa izvođačem radova, ceo proces se nastavio.

Zoni plus građani su javili da je počelo saniranje Prvomajske ulice, a da je dogovoreno da nema nastavka izgradnje kanalizacije dok se radovi koji su započeti ne završe.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com