TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KRIVE LIVADE: REKONSTRUIŠU SE ULICE, MEŠTANI TRAŽE I PARKING (VIDEO)

 

Ulice Narodnih heroja, Krivi Vir, Krive Livade i Elektronska se rekonstruišu i biće gotove u narednih 20 dana, kažu u Direkciji za izgradnju Niša. Uporedo radi se i na ozelenjavanju i uređenju međublokovskog zelenila na potezu od Parka Svetog Save do Nišave. Oko sototinu stanara iz ovog dela Gradske opštine Medijana traže od grada da im se uredi parking prostor i zahtev su predali gradonačelnici Niša.

Meštani kvarta između Parka Svetog Save i Nišave decenijama, kako kažu, nemaju adekvatan prostor za parkiranje oko zgrada, kao ni uređene pristupne staze. Oko stotinu stanara potpisalo je peticiju da im Grad Niš pomogne u rešavanju ovog problema koji se ne rešava zbog zemljišta koje je vlasništvo Elektronske industrije.

Zahtevali smo da se ovaj deo asfaltira i poveže sa ulicom Krive Livade i da se u dužini jednog auta naprave parking mesta, da možemo tu da parkiramo svoje automobile. Ovde smo od 1976. godine, 48 godina se parkiramo u blatu, nanosimo to blato. Zamislite sad novi asfalt i mi na njega da izađemo prljavim gumama, kao iz njive da smo izašli”, kaže predstavnik stanara Zlatibor Zlatanović. 

“Zahteva ima i sa Palilule i Panteleja i Zavod uveliko radi projekt kako bi izvođači radova mogli da izvršavaju uređenje međublokovskog prostora. Paralelno sa tim radimo i imovinu, gde je gradska parcela, situacija je čista. Međutim, tamo gde ima udela Republike, preduzeća koja su u stečaju ili fizičkih lica malo se sporije rešava imovina”, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

Sagledaćemo kakvo je pravno-imovinsko stanje, ući ćemo u projektovanje i onda ćemo odgovoriti stanarima da li je to moguće. Trenutno su 22 projekta međublokovskog uređenja završena, a imamo realizaciju trenutno tri. Nastavljamo dalje da učinimo grad zelenijim, lepšim i boljim za život naših sugrađana”, objašnjava v. d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša. 

Zahtevi građana u različitim kvartovima su uglavnom isti. Polovina građana se žali da ne postoji nešto što je jasno definisano kao zelena površina, upravo zbog parkiranja automobila. Drugi koji nemaju prostor za parkiranje se žale na nedostatak parking-mesta. Upravo smo sa tim temama danas i ovde, da se lakše definiše mesto za parking, gde je zelena površina za rekreaciju i kvalitetno provođenje vremena”, kaže gradski većnik Miroslav Đokić.

“Opština pomaže stanarima šta može i nedavno smo oplemenili ceo ovaj potez”, kaže predsednik GO Medijana Nebojša Kocić. 

Iz Direkcije za izgradnju grada ističu da će rekonstrukcija ulica Narodnih heroja, Krivi Vir, Krive Livade i Elektronska bićti završene do kraja aprila. Kažu da je rok oko 20 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com