TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Film “Nebeska družina” podsetio na neostvarene snove žrtava masakra

Zvuk sirene i plač prisutnih na godišnjicu ubistva devetotoro mladih iz Malog Orašja i Dubone. Podsetnik na devet ugašenih života, nade, neostvarenih planova za budućnost.

Vence i cveće na godišnjicu njihovog ubistva položili su porodica, prijatelji, rođaci. Kao i porodice nastradale dece dan ranije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Dele istu bol, kao i suze dok posmatraju dokumentarni film “Nebeska družina” posveće stradalima u ova dva mladenovačka sela.

Organizovan je i Memorijalni fudbalski turnir, koji su otvorile omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana. Jedna od ekipa koje će učestvovati na turniru biće baš iz škole Vladislav Ribnikar.

Podsetimo, u krvavom piru 4. maja 2023. godine  Uroš Blažić ubio je devetoro, ranio trinaestoro ljudi.

Petoro mladih iz Malog Orašja – Lazar Milovanović (20), Aleksandar Milovanović (18), Marko Mitrović (18), Nemanja Stevanović (21) i Nikola Milić koji je imao svega 15 godina (15) –ubijeno je te večeri. Nakon gotovo dvomesečne  borbe za život, od posledica povreda preminuo je i Petar Mitrović (26).

Na pet kilometara od Malog Orašja u selu  Dubona ubijeno je troje. Policajac Milana Panića (22), njegova mlađa sestra Kristinu Panić (19) i Dalibora Todorovića (25).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com