TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

GAŠIĆ RAZGOVARAO SA RODITELJIMA MLADIĆA KOJI JE NESTAO NA VLASINI

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je na Vlasinskom jezeru razgovarao sa roditeljima mladića koji je pre devet dana nestao u ovom jezeru i poručio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli njihovog sina.

Ministar Gašić je predočio okolnosti koje otežavaju potragu za nestalim dvadesetčetvorogodišnjakom i naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo i dodatne resurse u potrazi.

Takođe, Gašić je obišao pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije i SAJ-a koji su ga izvestili o toku i aktivnostima koje preduzimaju tokom potrage, saopšteno je iz MUP-a.

Zamenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije Bojan Škrbić istakao je da su se Ronilačkoj jedinici Žandarmerije u intenzivnoj potrazi, u kojoj su uslovi za ronjenje izuzetno teški, priključili i pripadnici SAJ-a.

„Deveti dan je potrage na Vlasinskom jezeru, gde učestvuju policijski službenici Ronilačke jedinice i od danas su uključeni policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice. Potraga se sastoji iz dve tačke. Prva tačka se sastoji u pregledu dna od strane ronilaca. Od ujutru do uveče ronioci pregledaju dno u potrazi za nestalim licem, dok se druga tačka sastoji u pregledu sonarom, uređajem za pregled dna. Uslovi za ronjenje su vrlo teški, radi se o muljevitom i tresetnom dnu. Temperatura vode je od devet do 14 stepeni, dok ronimo na dubinama, u zavisnosti od mesta, od 13 do 20 metara“, poručio je Škrbić.

Pored ministra Gašića, obilasku terena na Vlasinskom jezeru prisustvovali su komandant Žandarmerije Dejan Luković i komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com