TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

PU NIŠ: UHAPŠENE TRI OSOBE ZBOG PRANJA NOVCA

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas da su Nišu uhapšene tri osobe, a da će protiv jedne biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Kako se navodi, uhapšeni su N. Č. (43), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Beograda, S. T. (65) iz okoline Raške i B. P. (49) iz Raške, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i pedesettrogodišnji muškarac, odgovorno lice jednog privrednog društva iz Leskovca. Dodaje se da će osumnjičeni uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Sumnja se da je S. T, tokom jula prošle godine, podstrekao pedesettrogodišnjaka da sačini fiktivnu fakturu da je privrednom društvu iz Beograda prodao prehrambenu robu, na osnovu koje je, kako se sumnja, N. Č. uplatio 400.000 dinara na račun privrednog društva iz Leskovca. Potom je pedesettrogodišnjak, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa S. T, uplatio 399.000 dinara na račun B. P, koji je novac podigao i 384.000 dinara predao na ruke S. T, dok je 15.000 zadržao za sebe.

Ova lica uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com