TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

TABAKOVIĆ: U FEBRUARU INFLACIJJA BILA 5,5 ODSTO

I u ovoj godini nastavlja se snažan pad inflacije, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković objašnjavajući da je međugodišnja inflacija u januaru smanjena na 6,4 odsto, a mesec dana kasnije na oko 5,5 odsto. Guvernerka je navela da se nastavlja sa opreznim analizama domaćih i međunarodnih faktora i kako je naglasila NBS je spremna da dodatno deluje ukoliko to bude potrebno.

Jorgovanka Tabaković

“NBS je više od decenije održavala stabilnost deviznog kursa kroz pravovremene, objektivne intervencije na deviznom tržištu u oba smera, čime je doprinela ne samo nižoj baznoj inflaciji, već i očuvanju poverenja u poslovno i investiciono okruženje”, rekla je Tabakovićeva.

Prema njenim rečima, stabilan kurs je ključni element monetarne i finansijske stabilnosti u Srbiji i ima važnu ulogu u stvaranju povoljnog okruženja za privrednike i građane.

Ona je naglasila i da su visoke devizne rezerve temelj otpornosti zemlje na međunarodne poremećaje i da će NBS i dalje ostati posvećena čuvanju stabilnosti dinara prema evru kao osnovu makroekonomske stabilnosti.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com