TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

GAŠIĆ: USMERIĆEMO SVE SNAGE NA LOCIRANJE I HAPŠENJE KRIJUMČARA I NJIHOVIH VOĐA

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je na Horgošu sastanak sa najbližim saradnicima o daljem toku akcije na suzbijanju iregularnih migracija i poručio da je prioritetni zadatak lociranje i pronalazak organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem iregularnih migranata.

“Sve snage ćemo usmeriti na lociranje i hapšenje vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa koje krijumčare migrante, jer ćemo time preseći najvažniju kariku u lancu krijumčarenja”, rekao je Gašić na sastanka koji je organizovan sinoć.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar je naglasio da će prilikom pretrage terena posebnu pažnju usmeriti na pronalazak takozvanih štekova, u kojima organizovane kriminalne grupe skrivaju oružje.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danonoćno sprovode pojačane aktivnosti, kako na severu, tako i na jugu zemlje, sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije. Nećemo stati sve dok naši građani na ovim područjima ne budu u potpunosti sigurni i bezbedni, a oni koji čine krivična dela procesuirani. Mi jesmo humana i gostoljubiva zemlja, ali ne i poligon za obračune onih koji su to gostoprimstvo zloupotrebili“, naglasio je on.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 4.931 iregularnog migranta koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota. Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašli su devet automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.655 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika. Osim toga, pronađeno je devet zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali. Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 110.157 vozila i 357 objekata. U ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 190 osoba zbog različitih krivičnih dela. Podneta je 21 krivična prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, osam krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 16 krivičnih prijava za druga krivična dela. Takođe, podneto je 569 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima, kao i 134 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kako se dodaje u saopštenju, istrajno će sprovoditi tu akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presečen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com