I sa sajta opštine lako do E – uprave

I sa sajta opštine lako do E – uprave

Sa ciljem da stanovnicima sa svoje teritorije što više olakša pristup elektronskim servisima, Gradska Opština Crveni Krst je na svom zvaničnom sajtu postavila i “polje” koje samo jednim klikom vodi direktno do portala e-Uprava.

Klik na polje E – uprava vodi vas do do svih informacija i elektronskih usluga u Republici Srbiji – kako za lična dokumenta, tako i za upis dece u vrtiće, osnovne i, a od ove godine i u srednje škole.

Proces registracije je vrlo jednostavan: potrebna je samo aktivna i važeća e-mail adresa i lozinka koju, po uputstvima, sami “pravite”. Nakon toga, pronađete odgovarajuću uslugu na portalu, što je takođe vrlo lako i pratite dalje uputstva.

Tako na primer, za elektronski upis u škole, ostavljate svoj e-mail i broj telefona na kojima će vam iz škole stići povratna informacija, tako da u uslovima kovid epidemije uopšte nije potrebno odlaziti u školu i izlagati se riziku.

Uz to, štedite i vreme, pa i novac koji su potrebni za odlazak do škole i povratak kući ili na posao, što je dodatni plus jer ne morate da odsustvujete s posla.

Podsetimo, na istom portalu prethodno je omogućena usluga elektronskog upisa đaka prvaka, prvi put u istoriji moderne Srbije, a digitalizacija je omogiućila i elektronski upis dece u vrtiće.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Gradske opštine Crveni Krst. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com