TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

IDEJNI PROJEKAT ZA GIMNASTIČKI CENTAR, POMAŽE I JAPAN

Idejni projekat za izgradnju Nacionalnog gimnastičkog centra u Nišu je završen, a njegovu izgradnju pomoći će i Vlada Japana, rečeno je nakon sastanka gradonačelnice Niša sa predsednikom Gimnastičkog saveza Srbije i ambasadorom Japana. Centar od 3.000 kvadrata trebalo bi da se gradi nadomak Sportskog centra Čair, kod pomoćnog terena Radničkog.

Ovako izgleda idejni projekat za Nacionalni gimnastički centar koji bi trebalo da se gradi u Nišu i pomogne razvoj gimnastike u čitavom regionu.

Niš je grad koji ima dobar strateški položaj i može da doprinese razvoju gimnastike na Balkanu, zaključeno je na sastanku gradonačelnice Niša, predsednika Gimnastičkog saveza Srbije i ambasadora Japana u Srbiji.

“Niš zaslužuje jer imamo mnogo potencijala, između ostalog imamo najbolji klub i Fakultet sporta koji je na Šangajskoj listi”, kaže predsednik Gimnastičkog saveza Srbije, Saša Veličković. 

Izgradnju bi pomogla Svetska gimnastička federacija koja je spremna da investira sredstva i obezbedi kompletnu opremu i sprave za novo salu. Uz to, Japanska gimnastička federacija je takođe izrazila dobru volju da pomogne Gimnastičkom savezu Srbuje da dobije centar.

“Govorili smo o razvoju sporta i raduje me da budemo deo projekta jer smo uspešni u gimanstici i odmeriti snage na Olimpijskim igrama”, kaže ambasador Japana u Srbiji, Imamura Akira. 

“Idejni projekat je gotov, sledeći korak je glavni projekat kada svi zajedno možemo da apliciramo za sredstva preko stranih fondova.” kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com