TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

POSLE KVINTE, VUČIĆ VEČERAS SA ZVANIČNICIMA BELE KUĆE, SUTRA UJUTRU SA HARČENKOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle večerašnjeg sastanka sa predstavnicima Kvinte i EU, razgovaraće sa visokim zvaničnicima iz administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, a povodom odluke vlasti u Prištini da od sutra aktivira uredbu o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji.

Šef države večeras je takođe razgovarao i sa dvojicom evropskih lidera, a za sutra je zakazan i susret sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocanom Harčenkom.

Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike objavila je večeras da neće biti saopštenja sa sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU u Beogradu.

Nakon ove intenzivne diplomatske aktivnosti, kako se navodi, očekuje se da će se Vučić u narednih 48 sati obratiti javnosti i upoznati građane o najvažnijim detaljima ove mučne serije razgovora.

Petković: Nikad teži sastanak, svima je jasno da je Kurti glavni krivac

Petar Petković, dir. Kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju na KiM glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

“Jasno je kao dan da Kurti ne želi da odustane od svoje odluke niti da odloži protivpravnu uredbu koja se odnosi na ukidanje dinara i platnog sistema Srbije na KiM. Ovde nije reč o još jednoj odluci koje donosi svakoga dana, već da se radi o nasilnom aktu koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda”, rekao je Petković za Tanjug nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije.

Istakao je da je predsednik Vučić vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte.

“I sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj”, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidannju dinara.

“Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati”, naglasio je Petković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com