TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura VESTI

IMA LI GLUMACA NA GLUMAČKOM FESTIVALU?

Zahuktava se situacija oko glumaca na glumačkom festivalu u Nišu!

Prvo je predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković ekskluzivno za Zonu plus tvrdio da se neki glumci nisu pojavili pred niškom publikom jer to od njih traži Dragan Bjelogrlić. Tu tvrdnju, međutim,  Dragan Bjelogrlić, u izjavi za Zonu plus negira. 

Da li su Filmski susreti u Nišu pod senkom međusobnog sukoba članova dva suprotstavljena glumačka udruženja? Umetnički direktor Festivala i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Ratko Janković krivi Bjelogrlića za bojkot Filmskih susreta u Nišu.

On poziva sad ljude da ne dolaze na Festival. Pa dobro, ako si takav šmeker, dođi. Ja sam ga zvao da dođe, svi smo ga zvali. Oni bojkotuju, kao… To je sad novi izraz – bojkot”, rekao je Janković.

Bjelogrlić negira. U odgovoru za Zonu plus kaže da je Udruženje filmskih glumaca Srbije protivzakonito odbilo da primi više od 120 glumaca u UFGS koje, kako navodi, broji manje od 60 članova.

Medju 120 odbijenih glumaca nalaze  se najveća glumačka imena. Odbijeni glumci su pokrenuli sudski spor protiv UFGS-a i bojkotuju sve akcije koje UFGS sprovodi,sa pravom smatrajući da UFGS ne zastupa prava glumaca, već odredjene interesne grupe. Meni je žao sto se to dešava na Filmskim Susretima, za taj festival me vezuju najlepše uspomene, ali UFGS zaista ne zastupa glumce Srbije. Bojkot je pokrenuo Miki Manojlović”, rekao je Bjelogrlić za Zonu plus.

Nije dobro što se sve prelama preko festivala, ocenio je selektor Filmskih susreta Dejan Dabić

Projekcije filmova na Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma su na uvek prepunoj Letnjoj pozornici. Međutim, već posle prvog prikazanog filma “Trag divljači” bilo je jasno da nešto nije kao prethodnih godina, jer se publici poklonio samo reditelj Nenad Pavlović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com