TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ISPRAĆENA MARTOVSKA KLASA NIŠKIH REGRUTA

Gotovo 40 niških regruta ispraćeno je na služenje dobrovoljnog vojnog roka martovske klase. Svečanost je održana u niškom Domu Vojske. Načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane potpukovnik Branislav Stojanović čestitao da je sa svakim rokom sve više mladih, posebno devojaka zainteresovano da dobrovoljno služe vojni rok. Samo u martu sa jugoistoka zemlje prijavilo se ukupno 325 mladih.

Svečanost povodom ispraćaja martovske klase regruta Vojske Srbije. Njih ukupno 38 služiće vojni rok u narednih šest meseci u jedinicima Vojske Srbije. Među regrutima sve više devojaka. Ovog puta njih sedam iz Niša se odlučilo da posle srednje škole doborovoljno služe vojni rok.

“Posle Gimnazije svetozar Marković odlučila sam da služim vojsku i želim da ceo život budem pri Vojsci, kaže Jana Stojanović.  

Iz Vojske Srbije kažu da je svakim rokom sve veća zainteresovanost mladih da služe domovini i da im se pruža mogućnost i da se usavršavaju.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovoskom roku odlučilo se 277 momaka i 48 devojaka sa jugositoka Srbije .

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com