TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NEMANJA RADULOVIĆ POČASNI ČLAN NIŠKOG UDRUŽENJA “CAR KONSTANTIN”

Čuveni violinista, svetski a naš, Nišlija Nemanja Radulović, izabran je za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin” i to na dan, kada je i rođen prvi hrišćanski car. Povelju udruženja u Nemanjino ime primila je direktorka Muzičke škole u Nišu, u kojoj je Nemanja naučio prve note. Toj školi je bio donirao honorar od poslednjeg koncerta u rodnom gradu, za opremanje školskog studija.

Svetski violinista, Nišlija Nemanja Radulović na svečanoj akadamiji proglašen je za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin”, jer svuda u svetu promoviše svoj grad u najboljem svetlu.

“On je naš četvrti počasni član za 13 godina postojanja udruženja. Pored njega su patrijarh Irinej, episkop Jovan Purić i general Vladimir Lazarević”, kaže Milan Mitković predsednik Skupštine UIdruženja stvaralaca “Car Konstantin”.

Udruženje stvaralaca “Car Konstantin” i u ovoj godini planira razna izdanja koja promovišu znamenitne Nišlije a, kako kažu, nisu odustali od inicijative da nakon Beograda i Niš dobije spomenik Stefanu Nemanji za koji predlažu da bude izgrađen u porti Pantelejske crkve.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com