TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

ISTOVREMENI VATROMET U NIŠU, BEOGRADU, NOVOM SADU, KRAGUJEVCU I GRADOVIMA RS

Vatromet je počeo istovremeno u 20:30 u Nišu sa zidina Tvrđave, u Beogradu kod Kule Beograd, sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, Kragujevcu pored reke Lepenice u blizini Stare skupštine i Stare crkve, i u više gradova u Republici Srpskoj, među kojima su Banjaluka, Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo, Trebinje, Zvornik, Bijeljina, Novi Grad.

Vatromet je trajao šest minuta i 52 sekunde.

Specifičnost vatrometa je da su Piro – muzički, i prvi put se izvode u ovim gradovima po jedinstvenoj muzičkoj numeri za sve vatromete u Srbiji.

Manifestaciju je u svim gradovima posmatrao veliki broj građana.

U Beogradu je 500 dronova izvelo koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka, krenuli su sa Kalemegdana u 20.25 sati. Zaustavljanjem kod Kule Beograd, formirali su oblik i boje srpske zastave, i time označili početak vatrometa.

Novi Sad, 15. februara 2024. – Povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, veceras je u 20.30 sati istovremeno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, kao i u gradovima Republike Srpske biti organizovan vatromet. FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ bs

Tokom trajanja vatrometa u Beogradu, na displeju Kule Beograd prikazana je srpska trobojka, a na samom vrhu prikazivana je rečenica “Živela Srbija”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ranije danas zaslužnim pojedincima i institucijama Sretenjski orden prvog, drugog i trećeg stepena, na ceremoniji održanoj u Predsedništvu Srbije, a proslava Sretenja je nastavljena audio-vizuelnim spektaklom pod nazivom “Slava i trajanje”.

Kroz 3D umetničke instalacije na fasadama Instituta Servantes, Narodnog muzeja Srbije, Narodnog pozorišta, Starog dvora i Palate Srbija oživljena je slavna srpska prošlost.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com