TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

IZGRADNJA VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE U MEROŠINI (VIDEO)

Izgradnja fekalne kanalizacione mreže i mašine za prečišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnja vodovodne mreže na teritoriji Opštine Merošina prioritet su te Opštine, kaže predsednik Saša Jovanović. Takođe, rekonstruiše se i ulica u Batušincu, gradi novi vrtić, a kako je najavio predsednik Srbije, Opština Merošina će dobiti 20 miliona dinara.

Mesne zajednice Balajnac, Gradište, Merošina, Brest, Baličevac, Lepaja, Rožina, Oblačina i Oblačinsko jezero, Biljeg i Kovanluk dobiće fekalnu kanalizacionu mrežu dužine 67,3 kilometra. To je jedan od priotiteta Opštine Merošina.

 

Dva kapitalna projekta koja su nama goruća – kanalizacija sa prečistačem otpadnih voda, pošto nas je posetio pomoćnik ministra Dragan Jeremić. Idemo na još jedan projekat – vodosnabdevanje Krajkovačkom branom, kaže predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović.

Za igradnju pogona za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže predviđen je 21 milion evra, a za vodosnabdevanje na teritoriji Opštine Merošina sa Krajkovačke brane oko dva miliona evra.

Jovanović kaže da se rekonstruiše ulica u Batušincu.

U toku je izgradnja novog vrtića u Opštini Merošina, a radovi bi mogli da se završe već aprila naredne godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatna ulaganja u ovu opštinu i pomoć države u iznosu od 20 miliona dinara.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com