TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Udarne Zdravstvo

JERKAN: NIŠ U SEPTEMBRU DOBIJA DIJAGNOSTIČKI CENTAR (VIDEO)

Niški Dom zdravlja organizovao je drugi ovogodišnji Bazar zdravlja. Nišlije su u Knjaževačkoj ulici mogle da provere svoje zdravstveno stanje i urade brojne preventivne preglede. Da su došadašnje akcije otvorenih vrata pokazale uspešnim , potvrđuje i podatak da je Dom zdravlja na ovakav način, od jula prošle godine do danas, pružio više od 220.000 usluga i pregledao 110.000 građana.

Naredni korak je otvaranje dijagnostičkog centra septembra, kazao je direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan.

Lekari niškog Doma zdravlja ponovo na terenu, u službi građana. Na još jednom Bazaru zdravlja, ovoga puta u Knjaževačkoj ulici u Nišu, građani su mogli da izmere pritisak, provere nivo šećera u krvi, urade pregled kože, laboratorijsku analizu, informišu se o svemu što ih interesuje. Za njih su tu bile sve službe Doma zdravlja.

Mi smo oduševljeni poštovanjem koje imamo od naših sugrađana, koliko topline imaju građani Niša, kaže direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan. Moraćemo da napravimo dijagnostički centar. To je cilj. Nadam se da će to početi da funkcioniše od septembra meseca. Neće biti čekanja na niti jedan specijalistički pregled, kaže direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan.

Preventivni pregledi u Domu zdravlja počeli su jula prošle godine i do sada je pruženo više od 220.000 usluga, od toga pregledano 110.000 sugrađana. Rađen je i skrining na depresiju. Preventivni pregledi u Domu zdravlja rade se subotom i nedeljom od sedam do 14 sati, a radnim danima od sedam do 11.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com