TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura

JUBILEJ UNIVERZITETSKE BIBLIOTEKE NIKOLA TESLA – 55 GODINA POSTOJANJA (VIDEO)

Snežana Bojović, upravnik Univerzitetske biblioteke ”Nikola Tesla” Niš

Univerzitetska biblioteka u Nišu obeležava jubilej – 55 godina rada. Biblioteka je osnovana 1967. godine, a od 1978. nosi ime jednog od najvećih svetskih naučnika, Nikole Tesle. Poseduje fond od više od 100.000 knjiga i 800 časopisa iz svih naučnih oblasti. Posebno je značajna velika zbirka domaće i strane stručne literature, magistarskih i doktorskih teza odbranjenih na Univerzitetu u Nišu.

Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla u Nišu slavi svoj 55 rođendan. Povodom jubilarnog rođendana upriličena je svečanost kao i izložba knjiga pod naslovom knjiga je bolja.

Počeli smo sa jednom kancelarijom i dvoje zaposlenih, danas imamo 1300 kvadrata i više od 20 zaposlenih – kaže upravnik Univerzitetske biblioteke ”Nikola Tesla” Niš, Snežana Bojović.

Izložba ima za cilj da napravi paralelu između knjige i filma. Univerzitetska biblioteka “Nikola Tesla” u Nišu je naučna biblioteka, čiji fond pokriva potrebe svih studijskih grupa Univerziteta u Nišu. Osnovana je 18. maja 1967. godine, a od 1978. godine nosi ime Nikole Tesle. Počela je sa jednom kancelarijom i dva zaposlena, a danas se prostire na 1300 kvadrata i ima više od 20 zaposlenih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com