TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI Некатегоризовано

JURIĆ ODRŽAO RADIONICU U EKONOMSKOJ ŠKOLI U NIŠU (VIDEO)

Kako prepoznati vršnjačko nasilje i nasilje na internetu? Igor Jurić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu organizovao je radionicu za đake Ekonomske škole u Nišu. Cilj je da se podigne svest mladih o tim problemima, ali i da nauče kome mogu da se obrate za pomoć.

“Mi ne znamo koliko će dece shvatiti šta smo poručili, ali kroz neki period dobijamo povratnu informaciju od dece koja kažu da su prepoznali ono o čemu smo pričali”, kaže Jurić.

To je, kako kaže, posao koji daje rezultat nakon dužeg perioda.

“Cilj naše radionice je da podignemo svest učenika koliki je problem vršnjačko nasilje i kako ga prepoznati, kao i da nauče šta oni mogu da urade po tom pitanju ako ga prepoznaju”, rekla je psiholog Ivana Stanojević Krstić.

Tim edukacijama Centar se bavi već gotovo punu deceniju. Prethodnih godina više pažnje posvećeno je razgovoru sa roditeljima, misleći da će se doći do većeg stepena zaštite dece.

“Međutim,  sada ćemo se više obraćati čak deci osnovnoškolskog uzrasta. To je naš veliki nacionalni projekat gde ćemo decu osnovnoškolskog uzrasta zapravo regrutovati kao male detektive, kada govorimo pre svega o nasilju na internetu, da bi oni mogli detektovati, prepoznati, reagovati i kasnije to znanje prenositi”, objasnio je Jurić.

Problem bezbednosti na internetu i vršnjačkog nasilja je globalni. Što se pre zemlja suoči sa njim rezultati će pre biti vidljivi, kaže Jurić.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com