TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne

KAKVO NAORUŽANJE JE NA NIŠKIM ULICAMA? (VIDEO)

Goran Barun, bicši zamenik PU Niš
Goran Barun, bicši zamenik PU Niš
ugostiteljski objekat

Zbog sumnje da je u noći između 12 i 13. avgusta nožem ubio 27-godišneg mladića u ugostiteljskom objektu u centru Niša, a još dvojicu ranio, policija je uhapsila 30-godišnjeg muškarca.

Osumnjičenom je po nalogu Višeg tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Ipak, Nišlije je ovaj događaj uznemirio, jer prema rečima, bivšeg zamenika Policijske uprave u Nišu, Gorana Baruna, svi nadležni bi trebalo da se zapitaju kako je moguće da se na niškim ulicama šeta omladina sa hladnim oružjem, u ovom slučaju sečivom velikim 25 cenimetara.

U tuči koja se dogodila tokom proteklog vikenda oko tri sata u niškom kafiću u Ulici 7. jula muškarac 27 godina iz Niša je trojici mladića nožem zadao ubodne rane od kojih je jedan od njih kasnije preminuo u Urgentnom centru.

“Povređeni momak rođen 1996. godine prebačen je sa ubodnim ranama oko grudnog koša u Urgentni centar Niša. Lekari su pokušali da mu spasu život, ali on je preminuo”, navode u UKc Niš.

O motivima ovog događaja se još ne zna dovoljno, ali prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni je potegao nož zbog svađe oko prosutog pića.

Oblik i veličina povreda ukazuju da je upotrebljen nož dugačke oštrice, do 25 cenimetara. Problem je što do ovakvog noža može doći svako u prodavnicima i sajtovima za lov i ribolov. S obzirom na to da su inspektori niške kriminalističke policije vrlo brzo uhapsili osumnjičenog, pretpostavlja se da se noža otarasio negde u blizini, kaže bivši zamenik Policijske uprave u Nišu, Goran Barun.

Policijski je ovaj slučaj razrešena stvar, tužilaštvo radi svoj posao, podiže se optućnica. Ipak, strašno uzemirujuća stvar je ovaj događaj za građane jer kako je moguće da se neko kreće gradom sa sečivom od 25 cenimtera. I da sečivo bude pronađeno ili ne, neće uticati na tok istrage. Međutim, trebalo bi da se zapitamo šta se dešava u našem gradu da dolazi do ovakvog konflikta. To pitanje treba da postavljaju i rešavaju sociijalni radnici, psihijatri i gradske vlasti”, kaže Barun.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com