TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

KONKURS MEDIJANE ZA DODELU POMOĆI ZA LEČENJE NEPLODNOSTI

Komisija “Sveta Petka” GO Medijana raspisala je javni konkurs za dodelu novčane pomoći za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vanćelijskog oplođenja, saopštila je ova opština. Rok za prijavu kandidata je do 22. aprila 2024. godine.

Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti punoletni i poslovno sposobni bračni i vanbračni partneri koji žive zajedno u skladu sa zakonom o porodičnim odnosima. Takođe, neophodno je da su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i da se nalaze u psihosocijalnom stanju koje omogućava obavljanje tih dužnosti u interesu deteta”, navedeno je u konkursu.

Pomoć za lečenje neplodnosti može biti dodeljena samo parovima koji imaju prebivalište na teritoriji Gradske opštine Medijana najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa.

Uz prijavu na javni konkurs, neophodno je priložiti određenu dokumentaciju, uključujući izvod iz matične knjige venčanih, izjave svedoka koji potvrđuju zajednički život vanbračnih partnera, relevantnu medicinsku dokumentaciju, uverenja o prebivalištu i kopije ličnih karata. 

Detalje konkursa možete pronaći i na sajtu GO Medijana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com