TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KONVENCIJA FANTASTIKE “ZMAJKON” U MAJU U NIŠU

Najpoznatiji svetski pisci i ilustratori fantastike, Stiven Erikson, Igor Kordej i Dobrosav Bob Živković biće specijalni gosti ovogodišnjeg Festivala fantastike u Nišu, koji posle šest godina prerasta u konvenciju sa novom zvaničnom maskotom “Zmajkon”, najavljuju organizatori. To znači da će od 16. do 19. maja u prostorijama Niškog kulturnog centra biti bogatog programa za ljubitelje fantastike i da će pored master klasova pisaca biti i mnogobrojnih predavanja, izložbi, filmskih projekcija.

Šesti Festival fantastiike ove godine prerasta u konvenciju čiji će jedan od specijalnih gostiju biti svetski priznati pisac fanstastike Stiven Erikson iz Kanade, dobitnik festivalske nagrade za izuzetan doprinos fantastici. Konvenciju će obeležiti i izložba legendarnog ilustratora Igora Kordeja.

Oni će imati i master klasove i prvi put obojica će biti na jednom mestu. U goste nam dolazi i Šon Ganer iz Velike Britanije”, najavljuje umetnički direktor konvencije fanstastike Miloš Petković. 

Iz Udruženja “OrdoDrakonNiš” i Niškog kulturnog centra ističu da od ove godine festival dobija zvaničnu maskotu, Zmajkona. Program će u odnosu na prethodne godine biti bogatiji i pristupačniji mlađoj populaciji.

To je populistički festival sa elitnim elimentima, a biće zastupljena i naučna, epska fanstika, folklorna, egzistencijalna i horor”, objašnjava direktor NKC-a Srđan Savić. 

Biće i pab kviz kao jedna od novijih formi festivala, a pobednici dobijaju vredne nagrade”, kaže predsednik Udruženja “OrdoDrakonNiš” Boban Vučković. 

Konvencija fantastike u Nišu biće od 16. do 19 maja u prostorijama Niškog kulturnog centra, a ulaz će biti besplatan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com