TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PERIŠIĆ: PLAN DA HITNA BUDE KOD STOP ŠOPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

Parcela je gradska, kaže Perišić i napominje da je nelogično da Hitna pomoć i Urgentni centar budu međusobno udaljeni 50 metara kao što je slučaj sada.

Parcela je jedan hektar, a sadašnja Hitna pomoć se nalazi na 53 ara. Tim izmeštanjem i izgradnjom nove Hitne pomoći po modularnom tipu gradnje, isto onako kako ćemo graditi novu ginekologiju i porodilište, moćićemo celokupan sadašnji prostor da stavimo u službu kliničkog zdravstva, dodaje Perišić.

Perišić ističe da će prve izmene planova koje su potrebne biti realizovane već na prvoj sednici Skupštine grada, negde do 10. aprila.

Mislim da su potrebne dve sednice da bi realizovali taj plan koji imamo gradonačelnica i ja vezano za novu poziciju Hitne. Nakon toga ostaje deo koji pripada Ministarstvu da krene u realizaciju tih planova, zaključuje Perišić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com