TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne Zdravstvo

KORONA ”KRIVAC” ZA SVE VEĆI BROJ SRČANIH OBOLJENJA (VIDEO)

Svetski dan srca, obeležio je i Niški Dom zdravlja štandom u Roda centru gde su lekari svim zainteresovanim prolaznicima pored saveta kako da sačuvaju zdravlje svog srca prevenentivno merili i krvni pritisak kao i šećer u krvi.

Podaci pokazuju da je u postkovid periodu sve više ljudi, pogotovu mladih, koji se lekaru javljaju sa nekim srčanim tegobama. Kako je korona uticala na ljude, da li je nekima stvorila prve kardiovaskularne smetnje i kako sprečiti srčana oboljenja u postkovidu? Na sva ova pitanja Nišlije su odgovore mogle da dobiju na štandu Doma zdravlja u Roda Centru, gde su lekari ove ustanove obeležili Svetski dan srca. Lekari su saglasni – korona je svakako ostavila posledice na srce mnogih ljudi.

dr Ivan Kostić


Najviše je onih kod kojih se javlja zapaljenje srčane maramice.

Svakako ima slučajeva gde je korona virus kao posledicu ostavio zapaljenje srčane maramice – kaže internista u Domu zdravlja Niš dr Ivan Kostić.

Ipak, još ne postoje precizni podaci o broju onih kojima su se u postkovidu javile prve srčane tegobe. Ovogodišnji dan srca se obeležava pod sloganom – ” Svim srcem, za sva srca”.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com