недеља, јул 14

KOŠARKA KAO SPOJ SPORTA, UMETNOSTI I MAŠTE (VIDEO)

0
35

Šta znači biti fristajl košarkaš i da li je to neobični ples sa loptom – spoj sporta i umetnosti otkrio nam je Nišlija Strahinja Čaušević koji se ovim zanimljivim hobijem bavi već pet godina.

Nišlija Strahinja Čaušević poznatiji i kao influenser na Instragramu thedoctor posle mnogo godina baveljanja košarkom počeo je da se bavi frijstajl basketbolom koji opisuje kao spoj densa, umetnosti i mašte. Kako kaže sve je počelo spontano.

„Mnogo volim košarku ali sam želeo nešto novo da probam i pronašao sam klipove na YouTube o freestyle košarci. Video sa mrazna imena u svetu koja se time bave, kontaktirao ih i počeo sam da vežbam. Bilo je teško na početku, ali nisam odustajao. Treba dosta treninga ali je zanimljivo“, kaže Strahinja Čaušević.

Do sada je nastupao na raznim niškim manifestacijama: Igre na vodi, Budi human, Dođi na amfi, a bio je i učesnik takmičenja Ja imam talent. U budućnosti mu je cilj mu je cilj da se oproba na međunardnim turnirima frijstajl košarke, kao i da animira mlade da se na drugačiji način bave sportom.

„Želeo bih da pokrenem mlade da se bave nečim novim kao ja i da recimo posle treintnga da imam sa kim da delim iskustva“, kaže niški sportista.

Na ovaj način Strahinja i poziva sve zainteresovane mlade da ga prate na Instragramu i vide kada i gde trenira kako bi mogli da ga upoznaju i oprobaju se u fristajl košarci.


Leave a reply