TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KREĆE GRADNJA NOVOG SPORTSKOG CENTRA KOD AKVA PARKA

Foto: FSIS

Od proleća na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji počinje izgradnja sportskog centra “Mini Pazova”, najavio je potpredsednik Fudubalskog saveza Regiona Istočne Srbije Vladan Gašić, nakon susreta sa gradonačelnicom Niša i potpredsednikom Fudbalskog saveza Srbije Branislavom Nedimovićem. Oni su obišli teren na kome će se graditi četiri sportska terena, sa svom pratećom infrastrukturom u vrednosti od tri miliona evra.

Izgradnja sportskog centra “Mini Pazova” se planira ovde na Loznom kalemu na parceli od 6,7 hektara. Predviđena su dva terena sa prirodnom veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori i slično.

Zahvaljujući ovom sportskom centru srpski sportisti će imati bolje uslove za treninge, a to će biti i mesto gde će mladi učiti i razvijati svoje sportske veštine.

Foto: FSIS

Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti imati sve uslove da region Istočne Srbije ali i cela Srbija može da održava na tom mestu seminare. Ujedno, Niš zaslužuje da ima takav centar i vrati fudbal na slavnu lestvicu”, objašnjava Gašić.

Na niškim terenima koji će biti nadomak Akva parka igraće se i evropske utakmcice, ističe Gašić.

Ovaj centar će biti baza i za održavanje drugih terena u Srbiji jer će tu biti smeštene mašine i servisirati ih kako u Nišu, tako i u Pirotu, KŠ, Leskovcu”, dodao je Gašić. 

Sredstva u vrednosti od tri miliona evra za izgradnju tzv. “Mini Pazove” su obezbeđena preko projekta HET TRIK komiteta UEFA.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com