TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

“KUĆA JUGA” U ZANATSKOM DOMU?

Zanatski dom u samom centru Niša mogao bi da postane “Kuća juga” gde bi zanatlije promovisale svoje proizvode. To je najavila gradonačelnica Dragana Sotirovski, navodeći da je u planu da se aplicira ka ministarstvima i IPA projektima da bi se taj objekat, koji je nakon višegodišnjeg spora sada u vlasništvu Grada, ponovo stavio u funkciju.

Zanatski dom ima dobru istoriju ali nekako to vreme koje je prošlo u odnosu sa gradom koji je vlasnik zapravo tog objekta nije imao mnogo sreće. Mi smo posle mnogo ročišta i mnogo suđenja konačno dobili tu zgradu u vlasništvo, ali smo tu upravo zbog zanatlija, da sa zanatlijama i njihovim udruženjima taj prostor ponovo oplemenimo.

Mi smo planirali ove godine da apliciramo ka ministarstvima i IPA projektima, da taj objekat ponovo stavimo u funkciju i da ga vratimo zanatlijama. Dakle, na tom prostoru može da bude jedna lepa “Kuća juga”, odnosno proizvoda koje naše zanatlije prave, bez obzira kojim se zanatom bave”, izjavila je Sotirovski.

Zgrada je u samom centru grada, pa kaže da može kasnije da se uvrsti u turističku ponudu grada Niša.

“Kojom ćemo brzinom to sve uraditi zavisi od toga koliko ćemo brzo moći da završimo projekat. Ono što je važno je da smo novac spremili, iako imamo i te eksterne donacije odnosno novac koji stiže sa strane, to će nama mnogo značiti.

Zanatlije ne treba da brinu – brinemo pre svega za mlade ljude koji se na žalost ne odlučuju za taj posao. Zanatlija je sve manje a toliko su traženi”, rekla je gradonačelnica Niša.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com