TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

LESKOVAC: ZA NESTAŠICU ŠEĆERA „KRIVA“ ZIMNICA? (VIDEO)

Dušan Stojanović, načelnik Odeljenja tržišne inspekcije Leskovac

Rafovi sa šećerom u prodavnicama u Leskovcu poslednjih dana su uglavnom prazni. Nadležni u  Odeljenju tržišne inspekcije u Leskovcu ističu da su na terenu uočili ovaj problem, a pretpostavlja se da je jedan od razloga povećana tražnja ove namirnice zbog sezone pripremanja zimnice. Od početka godine tržišni inspektori su izvršili više od 50 kontrola privrednih subjekata koji se bave prodajom šećera, pri čemu su otkrili jedan slučaj nepoštovanja propisa definisanih Uredbom o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica.

Prazni rafovi na kojima bi trebalo da se nalazi šećer, je slika koju kupci često zatiču u leskovačkim trgovinskim radnjama. U Leskovcu promet šećera kontroliše šest tržišnih inspektora.

Prilikom kontrola otktiven je samo jedan slučaj nepoštovanja propisa, koji se odnosio na zadržavanje određenih količina šećera u magacinu.

Dušan Stojanović, načelnik Odeljenja tržišne inspekcije Leskovac kaže  da u ovom odeljenju ne raspolažu podacima o količinama šećera koje se dopreme u trgovinske radnje u Leskovcu. Stojanović je mišljenja da je pored sezone pripremanja zimnice, jedan od uzroka povećane tražnje ove namirnice psihološki efekat koji nestašica ima na potrošače.

Podsetimo, prema Odluci Vlade Srbije, do 31. avgusta maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera po kilogramu u svim pakovanjima ne sme da prelazi 96,99 dinara.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com