TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MALA MATURA BEZ PIĆA, ALI POSLE…(VIDEO)

Posle proslave male mature svršeni osmaci često nastavljaju slavlje van kafane, a neretko se tek tada pije alkohol, pa čak i uzimaju droge. Onda se može svašta desiti i da se slavlje pretvori u pravu noćnu moru. Na to upozoravaju policijski službenici ispostave Crveni Krst u Nišu koji edukuju učenike o bezbednom ponašanju tokom proslave male mature. Reč je o tribinama koje se organizuju u saradnji sa Opštinom i učenicima sedam osnovnih škola.

Prvi korak ka svetu odraslih je kraj osnovne škole, a od proslava male mature se mnogo očekuje. To je svečanost kojoj se raduju i za koju se pripremaju mesecima unazad.

“Radujemo se maloj maturi i proslavi ali neće biti alkohola”, kaže učenica iz Miljkovca. 

Ali se drugarsko veče obično tu ne završava. Nastavlje se druženjem maturanata ispred škole, na keju ili nekom drugom mestu. Tu postoji mogućnost da konzumiraju alkohol ili čak i drogu, upozoravaju policijski službenici.

“Cilj je da ih edukujujemo i da im skrenemo pažnju na rizike i ovo je tek početak akcije koju sprovodimo sa Opštinom Crveni Krst”, kaže Marija Ranđelović,  komandir policijske ispostave Crveni Krst.

O bezbednom ponašanju za vreme malih matura je u okviru policijske tribine u Lutakrskom pozorištu slušalo više od 250 đaka iz sedam osnovnih škola sa područja Opštine Crveni Krst.

“Preko projekta koji psorovodimo sa MUP-om želimo da naši učenici budu bezbedni i organizujemo ove tribine, nakon koje će đaci videti i predstavu Pop Ćira i pop Spira, a edukacija o bezbednom ponašanju za srednjoškolce će biti u maju na tribini u Narodnom pozorištu”, kaže Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst.  

Iz Policijske uprave ističu da je u ugostiteljskim objektima maloletnicima zabranjeno konzumiranje alkohola i da će ih u vreme malih matura pojačano kontrolisati i obilaziti mesta na kojima se učenici okupljaju posle proslava.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com