TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

MARTINOVIĆ U ALESINCU: LAPTOPOVI ZA OPŠTINU I MLADE

Aleksinac je izrastao u uspešnu lokalnu samoupravu sa razvijenom privredom, rekao je ministar Aleksandar Martinović koji je donirao 20 laptop računara kao znak podrške ministarstva daljem razvoju elektronske uprave. Obišao je i jedinstveno upravno mesto, kompaniju Monicom, a laptopovima je nagradio pobednike 27. književnog susreta za decu i mlade „Gordana Brajović“.

Ministar Aleksandara Martinović obišao je u Aleksincu jedinstveno upravno mesto čije otvaranje je ministarstvo državne podržalo sa 6,6 miliona dinara. Razgovarao je sa predstavnicima lokalne samouprave i Nišavskog okruga o problemima i izazovima sa kojima se Aleksinac suočava. Opština je, kaže ministar, izrasla u uspešnu lokalnu samoupravu, a problem sa kojima se lokalne samouprave inače suočavaju je deficit određenih kadrova – pravnika, ekonomista i inženjera različitih struka.

Opština Aleksinac koja je nekada bila potpuno devastirana, zapuštena, sa praktično privredom koja nije ni postojala, danas je jedna prilično razvijena lokalna samouprava, sa razvijenom privredom. Opština Aleksinac se suočava i sa određenim problemima, ali to su problemi koji su inače prisutni u našim lokalnim samoupravama, a to je deficit određenih kadrova, pre svega pravnika i ekonomista. kaže ministar Martinović.

Ja moram da pohvalim saradnju koju imamo sa ministarstvom i način rešavanja problema koji su se javljali u toku rada. Sa brzim i efektivnim odgovorima smo uspevali da razrešimo sve probleme koji se javljaju kod nas, kaže predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević.

Martinović je prisustvovao i svečanoj akademiji povodom 27. književnog susreta za decu i mlade „Gordana Brajović“ i učenicima čiji su radovi nagrađeni na ovogodišnjem književnom konkursu poklonio laptop računare. Obišao je i komapaniju Monicom koja ima pogon u Aleksincu od 2016. godine.

Monicom je uzeo u zakup na 25 godina državno poljoprivredno zemljište.

Sedište kompanije je u Nišu, ovo je naš ogranak u Aleksincu. gde je centar naših agro biznis operacija. Na ovoj lokaciji se nalazi naš pogon za proizvodnju i preradu voća, procesom zamrzavanja u hladnjači i procesom sušenja u našoj sušari, kaže generalni direktor kompanije Monicom Milan Kostić.

Monicom posluje na teritoriji šest gradova i opština na jugu Srbije. Samo u Aleksincu zapošljavaju sto ljudi van sezone, a u sezoni još toliko sezonskih radnika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com