TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NADLEŽNE SLUŽBE OBILAZE STANARE U NASELJU STEVAN SINĐELIĆ

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Vatrogasno-spasilačke jedinice, Komunalne milicije, policije, ali i Dom zdravlja i Hitne pomoći počeli su da obilaze stambene zgrade u blizini Naučno-tehnološkog parka.

Cilj je informisati stanare o planiranom evakuacionom planu koji će se sprovesti u nedelju, 21. aprila kako bi se osigurala bezbednost stanara u oko 50 stambenih zgrada u Naselju Stevan Sinđelić, kaže za Zonu plus načelnik Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović.

Nadležne službe obilaze stanare u gotovo 50 stambenih zgrada u Naselju Stevana Sinđelića i obaveštavaju građane o evakuacionom planu zbog uklanjanje bombe koja je pronađena tokom izgradnje novog dela Naučno tehnološkog parka.

Ove su sve strukture iz MUP-a, tu je i Komunalna, predstavnici Doma zdravlja i Hitne pomoći, njihov zadatak je da ostvare kontakt sa stanarima ovog naselja, a na nama je da ovu aktivnost uradimo na najbezbedniji mogući način”, kaže Mitrović. 

U Upravi za vanredne situacije kažu da se sve sprovodi kako bi se osigurala bezbednost stanara. Ako iz bilo kog razloga neko vozilo ne bud euklonjeno, to će uraditi Parking servis. Bez obzira što se smatra da neće biti nepredviđenih situacija, apeluje se na stanare da ostave otvorene prozore sa spuštenim roletnama.

To je mera iz predostrožnosti, ali nema razloga za strah i paniku. Ovo će raditi najstručnije ekipe i sve će biti gotovo do popodnevnih sati. Zatvoriće se saobraćaj na bulavru Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva i Beogradske”, objašnjava Mitrović. 

Prema rečima, načelnika Uprave za vanredne situacije cela akcija uklanjanja bombe iz 1999. godine biće premeštana na sigurno mesto nakon čega će biti uništena.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com