TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

MEROŠINA UVODI e-LEARNING(VIDEO)

Opština Merošina dobiće softver za napredno učenje. Opština taj sistem dobija trajno, a biće i u školama, domu kulture. Projekat, koji se većim delom finansira iz republikog budžeta, vredan je skoro tri miliona dinara.

Merošina se modernizuje, uskoro će u opštinskoj upravi, ali i još nekoliko ustanova zaživeti projekat e-Learning. Ugovor o sufinansiranju potpisali su ministar zadužen za regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Saša Jovanović.

Projekat je veoma bitan za našu malu opštinu. Uvodimo polako e-learning. To je za našu opštinu novina, pomoći ćemo učenju kako u osnovnoj školi, kako učenicima, tako i našim zaposlenima da lakše i jeftinije vrše obuku. Ne moraju više da idu na kurseve, to mogu da rade sa svojih radnih mesta, kaže predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović. 

Sve opštine u Srbiji moraju biti opremljene novim tehnologijama, veštinama I znanjem, ocenio je ministar Đerlek.

“Realizacijom ovog projekta uposlenici lokalne samouprave stiču neophodna znanja i veštine kako bi unapredili pružanje usluga građanima“, kaže ministar Đerlek. 

Ministar je najavio dalje ulaganje u opštinu Merošina, a za sledeću godinu realizaciju nekog od ključnih kapitalnih projekata u opštini, kako bi dodatno unapredili životni standard građana tog kraja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com