TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO PROMOCIJU SREDNJE ŠKOLE UNUTRAŠNJIH POSLOVA (VIDEO)

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvovao je danas promociji policijske profesije i srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović”, prilikom koje je prikazan rad organizacionih jedinica MUP-a u dvorištu škole “Nikola Tesla” u Vinči.

Vežbe koje su izvodili pripadnici policijskih snaga uključivale su situacione vežbe hapšenje lopova, vežbe sa dresiranim psima, traženje opijata u prtljažnicima, a mladi pripadnici policije predstavili su se vežbama u kojima su pokazivali borilačke veštine, koje su demonstrirali i pripadnici Specijalnih jedinica MUP-a.

Okupljni su mogli da vide i nalet pripadnika helihopterske jedinice. Direktor osnovne škole “Nikola Tesla” Dragoljub Gačić istakao je da je siguran da će iz ove, ali i narednih generacija đaka, neko poželeti da se bavi časnim poslom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: MUP

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić rekao je da je značaj škole u promovisanju vrednosti kao što su drugarstvo, razumevanje, solidarnost, strpljenje, humanost i odgovornost.

“Srednja škola unutrašnjih poslova ponovo je otvorila vrata za mlade ljude koji žele da postanu policajci”, rekao je on i dodao da će ta škola 1. septembra posle 15 godina ponovo otvoriti vrata za buduće policajce. Dodao je da je ta škola odškolovala 38 generacija dobrih i hrabrih policajaca, specijalaca, žandarma. Brkić je rekao i da se seća prve rečenice sa samog početka školovanja iz koje je shvatio zašto su policajci posebni, a da je ona glasila da policajac poštenim građanima uliva sigurnost, kao nekog ko hoće u svakom trenutku da ih zaštiti, a kriminalcima strah da je tu neko ko će ih u njihovim lošim i zlim namerama sprečiti.

“Ne postoji veća nagrada od reči zahvalanosti od nekoga koga ste zaštitili, kome ste pomogli i koga ste spasili”, rekao je Brkić i dodao da je policajac u svakome od nas. Nakon promocije Gašić je obišao sve štandove na kojima je promovisana policijska oprema, pre svega antiteroristička, odbrambena, ronilačka, avijatičarska i vatrogasna oprema.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com