TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MUP: BEZBEDNOST DECE IMPERATIV MUP-A, POZIV PREVOZNICIMA DA SE DRŽE PROPISA

Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece, poručio je  Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije i pozvao sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije.

“U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni”, rekao je Stević i dodao da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece.

Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju, saopštio je MUP. “Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece”, istakao je Stević.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com