TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NAJSTARIJE NIŠLIJE UČE DA KORISTE MOBILNI, KOMPJUTER, DRUŠTVENE MREŽE

U eri digitalnih tehnologija, kada se komunikacija svela na mobilne telefone, kompjutere i internet najteže je starijim sugrađanima da se snađu. To im je totalno strano, a mlađi uglavnom nemaju vremena ni strpljenja da im objasne. Zato je delegacija Evropske unije u Srbiji pokrenula kampanju za podizanje svesti na temu unapređenja digitalnih veština starijih sugrađana Srbije. U Nišu je organizovana radionica za prvu grupu Nišlija, a za naredne se prijavilo više od 100 građana.

Tehnologije su otišle napred. želim da naučim bez obzira na godine. Najviše zbog komunikacije, kaže Svetlana Stanković.

Kampanju koja nosi naziv “Sve je lako kad znaš kako” organizuje Delegacija Evropske unije. Za tim se ukazala potreba jer podaci kažu da u evropskim zemljama živi veliki broj ljud koji imaju više od 60 godina. Obuke sprovode stručnjaci iz Instituta za digitalne komunikacije.

Koliko stari žele da napreduju u sferi digitalizacije pokazuje i podatak da je jednu radionicu pohađala i baka od 85 godine, kaže Sanja Arsić iz ovog Instituta.

Besplatne obuke za digitalne veštine sem u Nišu održavaju se I u Beogradu, Novom Sadu, i još desetak drugih gradova Srbije. Ssprovodiće se od februara do juna 2024. godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com